Poniedziałek, 20 maja 2024

Lgotyp Biuletynu Informacji Publicznej

Wyszukiwarka

search

Świadczenie usługi cateringowej podczas „Dnia Uniwersytetów Trzeciego Wieku na Torze Wyścigów Konnych”

Opublikowano: 2023-05-26

Termin składania ofert: 2023-06-02

Rodzaj: Usługi

Orientacyjna wartość:

Warszawa, dnia 26 maja 2023 r.

ZAPYTANIE OFERTOWE

(Niniejsze zapytanie ma formę rozeznania rynku i nie stanowi zapytania ofertowego w rozumieniu przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych)

Zwracamy się z prośbą o przedstawienie swojej oferty na poniżej opisany przedmiot zamówienia:

1. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA:

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas „Dnia Uniwersytetów Trzeciego Wieku na Torze Wyścigów Konnych dla 2000 osób. Catering będzie dostarczony i serwowany w dniu 11 czerwca 2023 roku na Torze Wyścigów Konnych w Warszawie.

2. WARUNKI REALIZACJI ZAMÓWIENIA:

2.1.Miejscem świadczenia usługi jest Tor Wyścigów Konnych Służewiec w Warszawie.

2.2.Wykonawca dostarczy i rozdystrybuuje w trakcie trwania wydarzenia 2000 porcji ciepłego posiłku w tym:

2.2.1. 1800 porcji gulaszu mięsno -warzywnego o gramaturze 250g – udziec indyka 100g, warzywa 120g (pieczarka, papryka, cebula, marchew, itp.), sos 30 g (koncentrat pomidorowy)

2.2.2. 200 porcji gulaszu warzywnego o gramaturze 250g- warzywa 220g (pieczarki, cukinia, papryka, bakłażan, fasolka, itp.), sos 30 g (koncentrat pomidorowy)

2.2.3. 2000 pszennych kajzerek o gramaturze minimum 60 g.

2.3. Wykonawca zapewni kompletny sprzęt niezbędny do wykonania usługi cateringu w tym:

2.3.1. Termosy lub inne naczynia (np. kociołki) zapewniające utrzymanie właściwej temperatury powyżej 70 st. C.

2.3.2 Sztućce serwisowe do nakładania dania.

2.3.3. Minimum 2100 biodegradowalnych misek jednorazowego użytku przeznaczonych do podawania gorącej żywności (pow. 70 st. C) o gramaturze minimum 250g.

2.3.4. Minimum 2100 biodegradowalnych łyżek jednorazowego użytku do gorącej żywności (pow. 70 st. C) ( np. drewniane lub z włókna drzewnego).

2.3.5. 4000 serwetek miękkich, papierowych.

2.4. Wykonawca przygotuje, dostarczy oraz rozdystrybuuje potrawy zgodnie z zasadami GMP,GHP oraz HACCP.

2.5. Wykonawca zapewni minimum 5 osób do serwowania potraw, które posiadającą wyłącznie aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne. Osoby będą wyposażone w uniformy i jednorazowe rękawiczki.

2.6. Potrawy będą wydawane przez obsługę Wykonawcy wyłącznie na podstawie talonów, które będą rozdystrybuowane wśród uczestników i uczestniczek wydarzenia przez Zamawiającego.

2.7. Wykonawca zapewni transport własny na dowiezienie i zebranie wszystkich sprzętów niezbędnych do wykonania usługi w godzinach wskazanych przez Zamawiającego. Godziny dostarczenia i zabrania wszystkich sprzętów będzie ustalona z Zamawiającym na minimum 6 dni przed rozpoczęciem wydarzenia będącego przedmiotem Zamówienia.

2.8. W miejscu serwowania żywności Wykonawca zachowa czystość oraz zapewni odpowiednie pojemniki na odpady, które pozwolą na ich odpowiednią segregację.

2.9. Zamawiający zapewni stoły oraz namiot potrzebne do wydawania cateringu.

2.10.Wykonawca zapewni rozłożenie stoiska do wydawania cateringu, do godziny 10:30 w dniu 11 czerwca 2023 r.

2.11. Wykonawca rozpocznie wydawanie cateringu 11 czerwca 2023 roku o godzinie 13:00

2.12.Wykonawca zapewni pojemniki na odpady pozostałe po posiłku ( zużyte opakowania i sztućce).

2.13. Wykonawca złoży wraz z ofertą propozycję menu.

2.14. W przypadku konsorcjum osób fizycznych oferta powinna być podpisana przez osobę wskazaną do reprezentowania konsorcjum, na podstawie Umowy konsorcjum.

2.15. Oferent jest związany z ofertą nie dłużej niż 45 dni od dnia ogłoszenia informacji o wyborze najkorzystniejszej oferty.

2.16. Określenie ewentualnych warunków zmian umowy zawartej w wyniku przeprowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zostanie zawarte w projekcie umowy.

2.17. Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania lub podjęcie negocjacji z oferentami w przypadku gdy kwota ofert przedstawiona przez Wykonawców przekroczy kwotę jaką Zamawiający może przeznaczyć na realizację zamówienia.

3. WARUNKI PRZYSTĄPIENIA DO ZAPYTANIA OFERTOWEGO:

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają poniższe warunki:

a )Posiada uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeśli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Wykonawca spełni warunek jeżeli jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy (świadczenia usług cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 poz. 1252 z późn. zm.).

b) Wykonawca zna i stosuje zasady GMP,GHP oraz HACCP.

c) Zapewnię odpowiedni potencjał techniczny oraz osoby zdolne do wykonania zamówienia – Wykonawca spełni warunek jeżeli:

        • zapewni co najmniej 5 osób do obsługi cateringu.
        • zapewni co najmniej 2 osoby do transportu cateringu, do wskazanej w pkt. 2.1. lokalizacji
        • znajduje się w sytuacji ekonomicznej lub finansowej pozwalającej na wykonanie przedmiotu zamówienia.

d) Wykonawca spełni w/w warunki na podstawie oświadczenia złożonego w treści oferty.

4. KRYTERIA OCENY OFERTY:

Zamawiający dokona oceny ofert wg poniższych kryteriów:

a) Cena brutto oferty – 100%

Komisja przyzna każdej ofercie punkty w kryterium „cena brutto” wg wzoru:

W kategorii cena

                                           Cena łączna za wykonanie usługi najniższej oferty

Liczba punktów =  ————————————————————————- x 100%

Cena łączna za wykonanie usługi badanej oferty

5.      TERMIN REALIZACJI ZAMÓWIENIA:

11 czerwca 2023 r. w godzinach 10:00 – 16:00

6. TRYB I TERMIN SKŁADANIA OFERT:

a) Oferta powinna zawierać Formularz ofertowy stanowiący Załącznik nr 1 do zapytania ofertowego.

b) Ofertę należy wysłać pocztą elektroniczną na adresy mailowe:

c) Ofertę należy przesłać do dnia 2,06.2023 r. godz. 12.00

d) Pliki stanowiące załączniki nie mogą przekraczać łącznie 10 MB.

7. INNE ISTOTNE WARUNKI ZAMÓWIENIA:

a) W przypadku konsorcjum osób fizycznych oferta powinna być podpisana przez osobę wskazaną do reprezentowania konsorcjum, na podstawie Umowy konsorcjum.

b) Zamawiający zastrzega sobie możliwość negocjowania ceny z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę, w przypadku, gdy wartość oferty przewyższa kwotę środków przeznaczonych na zamówienie.

c) Oferent jest związany ofertą nie dłużej niż 30 dni od dnia ogłoszenia informacji
o wyborze najkorzystniejszej oferty.

d) Określenie ewentualnych warunków zmian umowy zawartej w wyniku przeprowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zostanie zawarte w projekcie umowy.

e) Oferent winien działać zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych Dz. U. 2018 poz. 1000, ze zm.) oraz Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, Dz. Urz. UE L 119 z dn. 4 maja 2016 r.). Oferent oświadczy, że zapoznał/a się z załączoną Klauzulą informacyjną o przetwarzaniu danych osobowych na podstawie zgody.

f) Oferent oświadcza, że znany jest mu fakt, iż treść umowy, a w szczególności dane go identyfikujące (gdy jest osobą fizyczną ograniczone do imienia i nazwiska ewentualnie imienia, nazwiska i firmy – jeżeli zawiera umowę w ramach prowadzonej działalności gospodarczej), przedmiot umowy i wysokość wynagrodzenia podlegają udostępnieniu
w trybie ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz. U. z 2020 poz. 2176).

g) Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania lub podjęcie negocjacji
z oferentami w przypadku gdy kwota ofert przedstawiona przez Wykonawców przekroczy kwotę jaką Zamawiający może przeznaczyć na realizację zamówienia.

8. INFORMACJA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH:

Wypełniając obowiązek informacyjny określony w art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu tych danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanego dalej „RODO”) informujemy:

1. Administratorem danych osób fizycznych – Oferentów jest Centrum Aktywności Międzypokoleniowej „Nowolipie” z siedzibą przy ul. Nowolipie 25 B w Warszawie.

2. Administrator w trybie art. 37 RODO powołał inspektora ochrony danych, z którym można się kontaktować pod adresem: iod@camnowolipie.pl

3. Dane osobowe Oferent przetwarzane będą w celu zawarcia i wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą na zasadach określonych w ustawie
o finansach publicznych i ( art. 6 ust. 1 lit. b i c RODO). Ponadto Administrator z uwagi
na przedmiot zamówienia przetwarza dane, o których mowa w art. 10 RODO – dot. wyroków skazujących i naruszeń prawa, w związku z realizacją obowiązków prawnych określonych w ustawie z dnia 13.05.2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym.

4. Odbiorcami danych osobowych mogą być:

a) podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa, gdy wystąpią z takim żądaniem w oparciu o stosowną podstawę prawną

b) inne podmioty, które na podstawie stosownych umów podpisanych
z Administratorem przetwarzają powierzone przez Administratora dane tj. Prezydent m.st. Warszawy w związku z realizacją zobowiązania z tytułu obsługi jednostek miejskich m.st. Warszawy przez Biuro Księgowości i Kontrasygnaty Urzędu m.st. Warszawy w zakresie jednego numeru NIP 525-22-48-481, dostawcy usług takich
jak hosting poczty elektronicznej i strony internetowej, podmioty świadczące usługi prawne/ doradcze, obsługę IT.

5. Dane osobowe Oferenta wybranego do realizacji usługi będą przechowywane przez okres
10 lat zgodnie z ustawą z dnia 14 lipca 1983 r. narodowym zasobie archiwalnym i archiwach. Dane pozostałych Oferentów będą przechowywane przez okres 5 lat.

6. W związku z przetwarzaniem przez Administratora danych Oferent posiada:

a) prawo do dostępu do danych osobowych i ich sprostowania,

b) prawo do żądania ograniczenia przetwarzania z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

7. Oferent w przypadku powzięcia informacji o niezgodnym z prawem przetwarzaniu Oferent/Oferent/ka przez Administratora ma prawo wnieść skargę do organu nadzorczego
– Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa).

8. Podanie danych jest warunkiem ważności oferty i ewentualnego zawarcia umowy.

9. Dane Oferent nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym profilowane stosownie do art. 22 RODO.

Podmiot udostępniający informację:CAM Nowolipie
Data utworzenia:2023-05-26
Data publikacji:2023-05-26
Osoba sporządzająca dokument:Katarzyna Jabłońska
Osoba wprowadzająca dokument:Katarzyna Jabłońska
Liczba odwiedzin:0